Automatisering en ICT

ICT als hulpmiddel

Informatie en Communicatie Technologie of ICT is niet meer weg te denken bij moderne bedrijfsvoering. Het automatiseren van bedrijfs- of productieprocessen is bij veel organisaties harde noodzaak om te kunnen concurreren op productiviteit en kwaliteit. Toch is ICT niet alleen maar productief. Het kost ook veel geld en het wordt zelfs contraproductief als het niet naar behoren werkt of als het in hobbyisme is ontaard. Het is dus zaak te zorgen dat het een lust wordt en geen last. En met goede processen is automatiseren soms helemaal niet nodig. Hierover leest u meer in mijn gratis e-boek "Productiebedrijf automatiseren". Dit is te downloaden via het download formulier.

Zorg voor een goede aanpak

Een automatiseringsproject behoort te beginnen met een duidelijke vaststelling van de doeleinden. Daarbij kunnen dikwijls eigen operationele medewerkers goed worden betrokken. Dat geldt zeker voor de detail uitwerking. Zo wordt de vertaalslag naar de eigen organisatie gemaakt en wordt de kiem gelegd voor de acceptatie in de organisatie. Maar het geeft ook een risico: Zien zij ook waar u naar toe wilt en bewaken ze dat doel? Sturen ze aan op de toekomstvisie of proberen ze te krijgen waar ze aan gewend zijn ? Krijgen wat er al was of wat alleen past in de waan van de dag is, zeker gezien de te maken kosten, een te mager resultaat.

Hulp er bij halen

Als u de benodigde kennis niet in huis heeft, kan Susijn Management helpen de automatisering te laten slagen. Jeroen Susijn is thuis op het snijvlak van ICT en bedrijfsvoering.

  • Bedrijfskundige met ICT ervaring maar geen ICT-specialist.

  • Begrijpt wat systemen doen en hoe ze werken.

  • Spreekt de taal van automatiseerders en kan zich verplaatsen in hun denkwijze.

  • Doorziet de behoefte van de business en kan deze vertalen naar de automatiseerders.

  • Begeleidt het proces van automatiseren.

Susijn Management plaatst ICT in dienst van uw business !

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek